Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

kinderen buiten spelen

Onderzoekslijnen in Lifelines

In onderstaand overzicht worden de onderzoekslijnen van Lifelines NEXT benoemd. 

gezondheidsband

Gezondheidsbandstudie

In de Lifelines NEXT - Gezondheidsbandstudie vragen we u als Lifelines NEXT deelnemer om zowel overdag als ‘s nachts een Philips Gezondheidsband te dragen. Daarnaast vragen wij u om de mobiele applicatie behorende bij de gezondheidsband op uw telefoon te downloaden en de vragen die hierin gesteld worden te beantwoorden.

Lees hier meer

Borstkolfproject

Bij dit aanvullende onderzoek vragen wij Lifelines NEXT deelnemers om de Philips Avent 396/11 borstkolf te testen en eens in de zoveel tijd vragenlijsten in te vullen over het gebruik van de borstkolf en hun ervaring hiermee. Met deze aanvullende studie willen we onderzoeken of moeders langer borstvoeding willen of kunnen geven met de Philips Avent borstkolf, dan met borstkolven van andere merken of zonder het gebruik van een borstkolf. Onderzoekers zullen bijvoorbeeld kijken naar gebruikersgemak, comfort, de hoeveelheid gekolfde borstvoeding en hoe snel de borstvoeding op gang komt.

Lees hier meer
 

borstkolfproject
immunproject

Immuunproject

In deze studie onderzoeken we hoe het immuunsysteem tijdens en na de zwangerschap gereguleerd wordt. Wat maakt het moederlijke afweersysteem bij zwangerschap zo uniek?

Lees hier meer

    Corona-onderzoek

    Lifelines NEXT werkt mee aan het Lifelines Corona-onderzoek. In dit onderzoek krijgen Lifelines en Lifelines NEXT deelnemers gedurende een aantal maanden vragenlijsten opgestuurd. Hiermee willen onderzoekers onder andere in kaart brengen welke factoren bepalen waarom de ene persoon heel ziek wordt van corona en de andere niet en wat het effect van corona is op ons welzijn. 

    Lees hier meer

    corona-onderzoek

    De evolutie van darmbacteriƫn in het eerste jaar van een kind

    Tijdens het Lifelines NEXT onderzoek wordt informatie verzameld uit onder andere vragenlijsten en biomaterialen, zoals ontlasting. Professor Sasha Zhernakova legt uit waarom dit belangrijk is voor het onderzoek. “In onze darmen bevindt zich een enorme hoeveelheid bacteriën en virussen. Deze collectie noemen we het microbioom en die zit daar niet voor niets. Er wordt namelijk gedacht dat ons microbioom een rol speelt in hoe gezond wij zijn. Hoe is echter niet duidelijk. Onze onderzoeksgroep is specifiek geïnteresseerd in welke rol het microbioom speelt in de gezondheid van een baby.”

    Lees hier meer