Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

Lifelines zoekt: Lid deelnemeradviesraad

Bij Lifelines staat jouw stem centraal. Als deelnemer aan ons onderzoek, heb jij een belangrijke kijk op hoe we samen meer gezonde jaren kunnen realiseren. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen meedenken over de toekomst van ons onderzoek. Of je nu 18 of 80 jaar oud bent, jouw ervaring en mening maken het verschil!

Wat is Lifelines?

Wij verzamelen en delen voor meer gezonde jaren vanuit de vragen: “Hoe kunnen we gezonder oud worden?” en “Waarom blijft de één gezond en wordt een ander ziek in zijn leven?” Een belangrijk deel van dergelijke vragen kan alleen met wetenschappelijk onderzoek worden beantwoord. En dat is precies waarom Lifelines bestaat: het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden.

Lifelines verzamelt en deelt voor meer gezonde jaren. Dit doen we door van 167.000 mensen uit Noord Nederland gegevens en lichaamsmaterialen te verzamelen en deze beschikbaar te stellen aan onderzoekers en beleidsmakers. Deze gegevens verzamelen we via vragenlijsten en tijdens onderzoeksrondes die ongeveer eens in de 5 jaar plaatsvinden. Met alle data en samples vormt Lifelines de grootste longitudinale biobank van de wereld.

We zijn gevestigd in Roden, waar tevens ons laboratorium zit voor de analyses van samples. In Groningen zit onze Lifestore, de plek waar we alle verzamelde materialen opslaan in vriezers van -80 graden. We zijn dit jaar gestart met de vierde onderzoeksronde waarbij momenteel twee locaties open zijn. Gedurende de onderzoeksronde openen we locaties in heel Noord-Nederland. We zijn een kleine, informele, ambitieuze organisatie en werken nauw samen met partners zoals het UMCG, RUG en Aletta Jacobs School of Public Health.

Bovendien is Lifelines onderdeel van de Health Data Valley; een groep Noord-Nederlandse organisaties (waaronder ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen als universiteiten en overheidsinstellingen) die de handen ineenslaan voor betere gezondheid en zorg door middel van het gebruik van gezondheidsgegevens. Het doel is om nieuwe en slimme manieren te vinden om grootschalige gezondheidsproblemen aan te pakken. De onderzoeksinfrastructuur van Lifelines biedt hierbij de basis voor het verder onderbouwen, monitoren en evalueren van gezondheidsdoelen, gezondheidsakkoorden én gezondheidsbeleid.

Deelnemersadviesraad (DAR): Wat is jouw rol?

Onze deelnemers spelen in het bereiken van onze ambities een belangrijke rol. Jij kunt helpen om deze doelen te bereiken door lid te worden van onze Deelnemersadviesraad (DAR)!

De DAR fungeert als klankbord voor onze dataverzameling. Jij en je medeleden denken actief mee over keuzes die invloed hebben op hoe wij werken en welke vraagstukken we belangrijk vinden. Bijvoorbeeld:

  • Hoe gebruiken we nieuwe technologieën zoals apps en wearables?
  • Hoe zorgen we voor betere communicatie met jou als deelnemer?
  • Wat vinden we van privacyvraagstukken?
  • Hoe kunnen we onze vragenlijsten verbeteren?
  • Je komt vier keer per jaar samen om hierover te sparren en samen tot praktische adviezen te komen die we kunnen gebruiken. Denk kritisch en opbouwend mee, vanuit het perspectief van de deelnemer!

Jouw profiel

  • Je bent deelnemer van Lifelines
  • Woonachtig in een van de drie noordelijke provincies (Friesland, Groningen, Drenthe)
  • Minimaal hbo-denkniveau en in staat om mee te denken over een grote verscheidenheid aan onderwerpen
  • Kritisch maar altijd constructief: je durft je mening te geven, maar denkt ook mee over oplossingen
  • Positief kritisch: je kijkt met een frisse blik naar het onderzoek en kunt je goed inleven in de belangen van andere deelnemers.

Wat bieden wij?

  • Een stem in de toekomst van Lifelines en de kans om mee te denken over hoe we met onze schat aan data uiteindelijk de gezondheid van de noordelijke bevolking kunnen verbeteren.
  • Een onbezoldigde functie, met mogelijkheid tot het declareren van reiskosten. De bijeenkomsten vinden vier keer per jaar plaats, meestal op ons kantoor in Roden. Wij starten rond 18:00 uur met een maaltijd en sluiten uiterlijk 21:00 uur af.
  • Een inspirerende omgeving, waar we samen bouwen aan gezonde jaren voor iedereen, van jong tot oud.

Waarom meedoen?

Omdat jij als deelnemer het verschil kunt maken! Jouw ervaring en visie kunnen Lifelines helpen om de juiste afwegingen te maken. De mening van deelnemers is belangrijk voor Lifelines.

Reageren

Enthousiast? We kijken uit naar jouw aanvullende bijdrage aan een gezonder Noord-Nederland!

Klik hier om je interesse kenbaar te maken