Deelnemers

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 050 - 36 11 113 (werkdagen van 8.00 - 17.00 uur)

Contactformulier

Researchers

Do you have a question regarding working with Lifelines? Please contact us, we're happy to help you.

Contact us

Pers

We voorzien media graag van informatie en we behandelen graag verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal.

Stuur een e-mail

bloedprikken op onderzoekslocatie

Alles over je tweede bezoek

Het tweede bezoek bestaat uit twee onderdelen:

  • 24-uurs urine inleveren
  • bloedprikken
  • inleveren van ontlasting (alleen indien je meedoet aan ontlastingverzameling. Als dit voor jou geldt, dan staat dit vermeld in je uitnodigingsbrief)

De dag voor het tweede bezoek, verzamel je 24 uur lang urine. Deze neem je mee naar je afspraak en lever je in. Daarnaast nemen we enkele buisjes bloed af. Een van die buisjes gebruikt het UMCG om bepalingen in te doen waarvan je de uitslag krijgt. De andere buisjes maken we in ons laboratorium in Roden klaar voor de opslag in de Lifestore.

Dit bezoek duurt ongeveer 10 minuten. Na afloop kan je even rustig bijkomen met een kopje koffie of thee.

lifelines deelnemer in park

Voorbereiden voor bezoek 2

Je komt nuchter naar deze afspraak. Dit betekent dat je na 22.00 uur niets meer eet of drinkt, behalve een beetje water.

Je verzamelt de dag vóór je afspraak de 24-uurs urine . Heb je geen urinebokaal? Gebruik dan een goed schoongemaakte plastic fles.
 

Nieuw: Uitslag van de urine

Tijdens deze vierde onderzoeksronde geven we je ook uitslagen van je urinesample, waaronder natrium en kalium. 

urinebokalen in laboratorium

Doe je mee aan ontlastingverzameling?

Doe je mee aan ontlastingverzameling? Dan heb je tijdens je eerste bezoek op locatie een kitje hiervoor meegekregen. Tijdens bezoek 2 moet het kitje worden ingeleverd. Niet iedereen is voor ontlastingverzameling geselecteerd. Als dit voor jou geldt, dan staat dit vermeld in je uitnodigingsbrief.

Over je Lifelines-bezoek

Voor het bloed prikken vragen we je nuchter te komen. Dit betekent dat je op de avond voorafgaand aan jouw afspraak vanaf 22.00 uur niet eet en drinkt (behalve water).

Een onderzoeksassistent neemt bloed bij jou af. Dat kan door afname uit een bloedvat in één van uw armen. Dit kan (kort) een beetje pijnlijk zijn. De onderzoeksassistent plaatst na de bloedafname een watje op de plek waar je geprikt bent.

Gebruik een schone, plastic fles voor het verzamelen van urine indien je geen urinebokaal hebt of als deze vol is.

Over de uitslagen

Direct na bezoek 1 ontvang je uitslagen van alle metingen zonder bepalingen, zoals lengte, gewicht, vetvrije massa. Uiterlijk één week na bezoek 1 ontvang je uitslagen van het hartfilmpje (ECG) en (indien afgenomen) van de longfunctietest. Uiterlijk twee weken na bezoek ontvang je uitslagen van het bloed en de urine (heb je je urine later ingeleverd? Dan ontvang je de uitslag ook later).

In de vierde onderzoeksronde krijg je ook uitslag van de urine, waaronder natrium en kalium. Daarna slaan we de urine op in de Lifestore. De samples kunnen opgevraagd worden door onderzoekers.