Regionaal en nationaal
In Friesland, Groningen en Drenthe is Lifelines samen met partners aan het bouwen aan meer gebruik van Lifelines-data voor beleidsdoeleinden. De verzamelde gezondheidsgegevens worden op verschillende manieren ontsloten in de vorm van data-werkplaatsen, database studies, verdiepende dashboards of data gestuurde tools van overheid of semioverheid. Samen met maatschappelijke instellingen als de GGD en planbureaus zetten we ons in om inzichten te vergaren op populatieniveau en zijn hier uitgebreide mogelijkheden toe. Ook voor het vormen van de regiobeelden vanuit het IZA en GALA is Lifelines-data geschikt.
Lifelines als bron voor gezondheidsdata in Noord-NederlandÂ
Hieronder vind je een paar voorbeelden van de samenwerking met regio partners voor het monitoren, ondersteunen, ontwikkelen of toetsen van regionaal beleid:
- GGD Drenthe, GGD Fryslan, GGD Groningen
- Trendbureau Drenthe, Fries sociaal planbureau, Planbureau Groningen STAMM CMO
- Gemeente Groningen, Provincies Groningen, Drenthe en Fryslan
- Asc Academics
- GPRI
Lifelines als bron voor actuele monitoring van beleid
Op nationaal niveau werkt Lifelines samen met partners aan het monitoren, ondersteunen, ontwikkelen en controleren van beleid. Lifelines data kunnen inzicht en begrip vormen van complexe factoren die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn van de bevolking. Door de gegevens te benutten, kunnen beleidsmakers effectievere, op bewijs gebaseerde strategieën ontwikkelen en implementeren die een positieve impact hebben op de samenleving als geheel. Enkele nationale partners van Lifelines zijn:
- CBS
- RIVM
- TNO
- Ministeries van VWS, EZK, SZW